Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

La Cuina del Reportatge III Edició

  • 5 de març de 2018
miniatura cartell

Cicle de Conferències que tindran lloc al Saló de Graus de la FFTiC a les 16.30 hores, els dilluns, del 19 de febrer al 12 de març.

Xefs de luxe per a la tercera "Cuina del Reportatge".

Fa pocs anys assistien com a alumnes als cursos de Periodisme de la FFTiC. Ara, després d'iniciar-se en el món professional, tornen per a explicar els projectes periodístics que han encetat. Sis llicenciats i graduades per la Univesitat de València protagonitzen les conferències de la III Edició de La Cuina del Reportatge.

La periodista Irene Rodrigo serà l'encarregada d'obrir el cicle el dilluns 19 de febrer, amb una xerrada sobre l'art de conjugar literatura i periodisme en dos programes de divulgació audiovisual. Creadora de l'espai online LéemeTV, Rogrigo condueix, des de l'estrena d'À Punt Ràdio, el programa de llibres Una habitació pròpia.

Des de París, la periodista Naiara Reig va llançar fa uns mesos, amb el dissenyador gràfic Axel Benassis, la revista bianual Faim. El projecte aprofundeix en la vida de ciutats de tot el món que escapen a la dinàmica de les grans capitals, sota la consigna People, Places, Food, en dues edicions bilingües. Reig oferirà la segona conferència del cicle, el dilluns 26 de febrer.

Després de recórrer bona part dels 2.500 kilòmetres que conformen l'Espanya despoblada, el periodista Paco Cerdà va publicar l'any passat Los últimos. Voces de la Laponia española, on analitza els efectes d'aquest fenomen en un immens territori que s'estén per 10 províncies. Cerdà explicarà el 5 de març la investigació i escriptura d'aquest projecte narratiu de gran format.

El periodistes Àlex Martínez Orts, Pedro Valero i Álex Zahínos, impulsors -amb Toni Mateo- de la revista Ferida, tancaran el cicle el 12 de març. En una xerrada conjunta, detallaran l'aposta per una publicació dedicada a l'esport autòcton, en valencià, i que combina la qualitat narrativa i el disseny innovador.

El Cicle de Conferències està organitzat per l'àrea Periodisme del departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació -dins de les activitats del Grup Estable i d'Innovació Docent- am la col.laboració del CIC.