Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

Ucraïna agenda
The Art of Resistance | Artistes d'Ucraïna per la pau

La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset acull l’exposició 'The Art of Resistance| Artistes d’Ucraïna per la pau'.

Aquest projecte que va començar a caminar ja al mes de maig a la ciutat d’Algemesí, compta amb (el comissariat / la participació) de Svitlana Davydenko, comissaria ucraniana d’Objects Art Prize, Daryna Skrynnyk-Myska, professora de la Lviv National Academy of Arts, y Alejandro Villar y Aneta Vasileva, de la Universitat de València, que han estat els encarregats d’establir un pont entre jóvens artistes ucraïnesos i la societat valenciana, mitjançant el llenguatge universal de l’art, mantenint activa la seua activitat creativa com un exercici de resistència front a la invasió de les tropes de Putin.

L’última peça d’aquest projecte i potser la més decisiva es l’exposició “The Art of Resistance | Artistes d’Ucraïna per la pau”. Les comissàries de l’exposició han aconseguit durant la guerra traure d’Ucraïna i dur a València una selecció d’obres originals, obres de joves artistes ucraïnesos que utilitzen diversos llenguatges, des de la pintura a la videoinstal·lació.

L’art com a mitja d’expressió. Mantenir viva l’activitat artística és una acció de resistència que busca nous canals de visibilització que es revelen davant la deliberada campanya de terror mitjançant l’art. L’activitat dels museus, teatres i universitats que no sucumbeixen al silenci imposat per la barbàrie. 

L’exposició estarà oberta al públic del 6 d’octubre al 30 d’octubre de 2022, de dimarts a diumenge, d’11.00 a 19.00 h, a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València (plaça del Forn de Sant Nicolau, 4. València). 

 

 

 

Període de l'esdevenimentDe 6 d’octubre de 2022 a 30 d’octubre de 2022. Dimarts, dimecres, dijous, divendres, dissabte i diumenge d' 11:00 a 19:00.

 

Lloc de realització Col·legi Major Rector Peset

 
Organitza

Col·legi Major Rector Peset

Vicerectorat de Cultura i Societat

Ajuntament d'Algemesí

OBJECTS.

www.uv.es/cmrpeset

 

Contacta culturacmrpeset@uv.es

 
Més informació