Logo de la Universitat de València Logo Experimenta Logo del portal

AMPLIAT el termini d'inscripció per la XVII Fira Experimenta

  • 31 de gener de 2022
XVII fira-concurs Experimenta 2022
XVII fira-concurs Experimenta 2022

TORNA la Fira-Concurs EXPERIMENTA d'Experiments i Demostracions de Física i Tecnologia, dirigida a estudiantat d'ESO, Batxillerat i cicles formatius. INSCRIPCIÓ OBERTA FINS a l'11 de febrer. No t'ho perdes!

La XVII Fira Experimenta 2022 es proposa convertir a l'alumnat en protagonista actiu i creatiu de la ciència i la tecnologia. L'objectiu es que cada grup participant (màxim 4 persones), amb l'ajuda del seu professorat, treballe un projecte experimental d'àmbit STEM, ho mostre i explique, incidint especialment en els aspectes de física involucrats. Es proposem, a més, incentivar i incrementar la participació de les dones. 

ACCEDEIX a tota la INFORMACIÓ de la XVII convocatòria

DATES CLAU

INSCRIPCIÓ amb fitxa descriptiva del projecte fins al 11 de febrer 2022 (AMPLIAT) 
ENVIAMENT ENLLAÇ DE VIDEO dels projectes admesos fins al 4 d'abril 2022
FIRA presencial: 10 d'abril en el Museu de les Ciències de València.

Les propostes poden pertànyer a qualsevol àmbit o tema, encara que han de posar de manifest algun principi físic o la seua aplicació pràctica, i especialment la seua interrelació. S'estableixen dues modalitats de participació i concurs: demostracions i experiments de física i projectes d'aplicacions tecnològiques. 

Entre els projectes que es presenten en la fira es concediran cinc premis. Quatre d'ells valorats amb 300€ i el més votat pel públic visitant amb 200 €. També es concediran diferents esments d'honor. A més, s'atorgaran premis per als departaments dels professors amb projectes guanyadors: materials per al muntatge d'experiències de física o tecnologia.

El bon funcionament dels experiments i prototips, la correcta comprensió per part de les i els participants del seu treball i la claredat de les explicacions són els aspectes més valorats. En acabar la fira se celebrarà el lliurament de premis i en una data posterior s'onganitzarà una exposició de projectes premiats.

La innovació i el desenvolupament tecnològic depenen, en gran mesura, de la curiositat i de l'entusiasme per a conéixer i comprendre tot el que es envolta, fins i tot les coses més quotidianes. És molt important que l'alumnat puga implicar-se en primera persona en la ciència. I especialment des del punt de vista experimental, un àmbit que permet adquirir familiaritat amb la realitat i posar en joc la capacitat de discussió i de relacionar allò que observa amb els principis de la ciència i amb les aplicacions tecnològiques.

Aquesta iniciativa compta amb un projecte competitiu de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia Ministeri de Ciència i Innovació (FECYT-MICINN), a més de la col·laboració d'altres entitats, com el Museu de les Ciències de València (CAC), l'Ajuntament de València, IFIC, la Reial Societat Espanyola de Física, la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació, la Delegació per a la Incorporació a la UV, el Centre de Formació i Qualitat i la Unitat d'Igualtat de la UV, el Grup de Treball de Física Arquimedes, Grup ScienceFlows, i diferents entitats externes.

Experimenta va nàixer en 2005 amb l'objectiu d'involucrar a l'alumnat l'any Mundial de la Física d'una manera activa i creativa. L'entusiasme dels concursants i dels visitants va ser extraordinari i va contribuir a transformar l'acte en un esdeveniment anual.

Més informació: https://go.uv.es/experimenta/fira