Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

El programa Erasmus Pràctiques ofereix ajudes econòmiques a aquells estudiants de la Universitat de València i recent titulats per aquesta universitat que desitgen realitzar una pràctica en una institució ubicada en algun dels països europeus que participen en el programa Erasmus+.

 

FAQ – ERASMUS PRÁCTICAS (Actualitzades per al curs 2021-2022)

 

FAQ generales 


1.Quin és l'import de la beca Erasmus Pràctiques?

 

La quantia de la beca depén del país on es realitze la pràctica d'acord amb els següents grups. Per a la convocatòria 2021-2022 són:

 

Grup 1 

Dinamarca, Finlàndia, Irlanda, Islàndia, Liechtenstein, Luxemburg, Noruega, i Suècia

460 euros/mes

Grup 2

Alemanya, Àustria, Bèlgica, Xipre, França, Grècia, Itàlia, Malta, Països Baixos, Portugal

410 euros/mes

Grup 3

Bulgària, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Polònia, República Txeca, Romania, Sèrbia, Turquia i Antiga República de Macedònia del Nord

360 euros/mes

 

2.Existeix alguna altra ajuda complementària?

 

Sí. Els/les estudiants d'entorns desfavorits (beneficiaris d'una beca de caràcter general del MECD en el curs 2020/2021 o que tinguen la condició de refugiats o amb dret a protecció subsidiària o que hagen presentat sol·licitud de protecció internacional a Espanya) rebran una ajuda addicional de 250 euros al mes.

 

3. Quina és la duració mínima i màxima per a rebre l'ajuda Erasmus Pràctiques?

 

Duració mínima: 2 mesos

Duració màxima finançada: 5 mesos* (la duració de la pràctica pot ser superior a 5 mesos, però els mesos extra no comptaran amb finançament del programa Erasmus+, encara que sí que es consideren part de la beca).

* En funció del pressupost assignat finament pel SEPIE, es podrà modificar el màxim de mesos finançats.

 

4.Quan puc fer Erasmus Pràctiques?

 

Les dates d'inici i finalització han d'estar compreses entre el 15 de setembre de 2021 i el 30 de setembre de 2022.

A més, les pràctiques no es poden començar fins transcorreguts 15 dies des del tancament del termini en el qual les sol·licites. Això vol dir que, si per exemple el termini finalitza el 29 de gener, fins a mínim el dia 14 de febrer no podries començar i per tant la data d'inici del contracte ha de ser aqueixa i no abans.

 

5. He de buscar-me jo l'entitat d'acolliment o la Universitat me la cerca?

 

La cerca de l'entitat d'acolliment és part del contingut de la pràctica i ha de ser responsabilitat de l'estudiant, encara que t'ajudem en la cerca de les següents maneres:

· La Comissió de Pràctiques del centre recopila l'oferta de pràctiques on s'inclouran també entitats situades en l'àmbit internacional. Aquesta llista està integrada per les entitats proporcionades pel ADEIT i els contactes que puga tindre el/la coordinador/a de pràctiques o un altre membre del centre.

· En la web de Relacions Internacionals (www.uv.es/relint), en l'apartat Erasmus Pràctiques>*Outgoing>Trobar una institució, trobaràs enllaços útils a entitats que ofereixen pràctiques, i també el llistat d'empreses on han estat altres estudiants realitzant les seues pràctiques. Pots veure-ho ací

.

 6. Puc modificar el període de pràctiques?

 

Sí, de manera motivada, sempre que siga en la mateixa entitat d'acolliment, abans de finalitzar les teues pràctiques i amb l'aprovació de l'entitat i el coordinador de pràctiques.

Per a fer-ho has d'enviar des del teu correu de la universitat (@alumni.uv.es) al nostre correu practiques@uv.es el document “Addenda per modificacions en l'acord de pràctiques” que pots trobar ací.

 

 7. Si demane una pròrroga cobraré també per aqueix període?

 

Tenint en compte que només es poden finançar 5 mesos, si la pròrroga no supera aquest màxim sí que es cobraria.

Si en sol·licitar la pròrroga superes el còmput de 12 o 24 mesos gaudits de beca Erasmus no es podrà concedir.

 

 8. Si no tinc la nacionalitat del país on estic estudiant, puc participar en el programa?

 

Sí, sempre que tingues nacionalitat o permís de residència vàlid en algun dels països participants en el programa Erasmus+ o de tercers països; en aquest cas hauràs d'acreditar que estàs en possessió d'un permís vàlid per a residir a Espanya durant el període de realització de la mobilitat.

Si eres d'un país no europeu has de consultar amb el consolat o ambaixada del país de destinació si necessites tramitar algun tipus de permís o visat.

 

 9. Si ja he gaudit de la beca Erasmus Estudios, puc sol·licitar la beca Erasmus Pràctiques?

 

Sí. Sempre que, sumats el període d'estudis i de pràctiques, no superes el màxim total de 12 mesos en cadascun dels cicles formatius (grau o màster). Aquest límit és de 24 mesos en els graus de Medicina, Odontologia, Farmàcia i Doble Grau en Farmàcia i en Nutrició Humana i Dietètica per ser titulacions des de les quals es pot accedir al doctorat). En el còmput d'aquests 12 o 24 mesos s'inclouran:

•         Les estades Erasmus que s'hagen realitzat sense finançament econòmic.

•         Els estades Erasmus que haguera gaudit el/la estudiant en cursos anteriors en el marc del programa d'aprenentatge permanent de la Unió Europea.

Així doncs, si has gaudit per exemple d'una estada Erasmus Estudios per un total de 6 mesos en els teus estudis de grau, encara disposes de 6 mesos per a realitzar mobilitats Erasmus, ja siga com Erasmus Estudios de nou o com Erasmus Pràctiques.

 

10. Llavors, si em vaig més de cinc mesos, el que excedeix no compta per al màxim de 12 mesos no?

 

Sí que compte. La beca Erasmus Pràctiques inclou els mesos finançats i també els que no són finançats, ja que el teu contracte ha d'incloure tot el període de pràctiques.

 

11. Què és el “Training Agreement” o “Acord de Pràctiques”?

 

És el document equivalent al “Learning Agreement” per a estudis. És un document personalitzat que inclou: el treball o programa de treball a realitzar, els resultats a nivell de coneixements, competències i capacitats a adquirir, les activitats de tutoria, el reconeixement a obtindre després de la realització de les pràctiques, etc.

A més, en el cas de la modalitat A, recorda que has de signar l'acord de pràctiques curriculars proporcionat per ADEIT, seguint el procediment habitual de la teua titulació. Si tens dubtes has de consultar amb secretaria del teu centre.

 

 12. Quins són els requisits lingüístics?

 

La institució d'acolliment serà l'encarregada d'avaluar la competència lingüística de l'estudiant candidat per a realitzar la pràctica. No cal acreditar el coneixement lingüístic a la Universitat de València.

 

13 - Quan cobraré la beca?

 

El primer termini de la teua beca (70%) una vegada arribes a destí i presents la documentació d'incorporació per Seu Electrònica UV

El segon termini de la beca (30%) en finalitzar i presentar la documentació de finalització per Seu Electrònica UV

Més informació ací

 

14 – Vull pujar documents per Seu Electrònica UV, però no m'aclarisc, com ho faig?

 

El primer assegura't d'estar en el procediment correcte dins de “els meus tràmits” i “Expedient Erasmus Pràctiques”, ja que hi ha diversos programes de mobilitat i és fàcil confondre't en triar-ho.

Si has rebut una notificació has d'atendre-la primer i després pujar els documents que et demanem. Ací tens un enllaç amb instruccions de com atendre una notificació que et pot ajudar.

També tens ací un enllaç al procediment per a pujar documentació en qualsevol moment del procediment.

 

 15. Puc sol·licitar la beca Erasmus Pràctiques dues vegades?

 

Sí. Dins d'un mateix cicle (Grau o Màster) la pots sol·licitar en diferents convocatòries, però per a diferent modalitat, sempre que no excedisques el límit d'Erasmus dels 12 o 24 mesos.

És a dir, pots per exemple sol·licitar la modalitat A per al curs 2021-2022 i en el curs 2022-2023 sol·licitar la modalitat B, sempre que complisques requisits per a tots dos casos.

En cap cas es pot sol·licitar dues vegades la mateixa modalitat de beca (A o B) per a una mateixa convocatòria.

 

16 – A causa del coronavirus l'empresa m'ofereix fer les pràctiques en línia, és possible?

 

Sí, actualment existeixen tres tipus de mobilitat: presencial, mixta i virtual.

Has de tindre en compte les indicacions que es van publicar amb motiu de la pandèmia en el curs 2020-21, ja que s'aplicarà el mateix criteri per a les mobilitats del curs 2021-22 respecte al cobrament de la beca.

En aplicació d'aquestes indicacions, en el cas que el participant realitze una mobilitat física (és a dir que el participant es desplace i residisca al país d'acolliment) i seguisca l'activitat al país d'acolliment de manera presencial, mixta o virtual (en línia), tindrà dret a percebre l'ajuda de mobilitat estipulada.

Ací tens informació general sobre les mesures preses des del Vicerectorat respecte a la mobilitat i la situació de crisi sanitària.

 

17 – La meua mobilitat del curs 2021-2022 ha sigut cancel·lada per la pandèmia i no m'he arribat a incorporar, puc posposar-la al curs que ve?

No. No és possible posposar les pràctiques al curs 2022-2023

 

18 – Qui és el meu coordinador/a?

Pots consultar el coordinador/a de pràctiques del teu centre ací.

Pots consultar el coordinador/a de mobilitat de la teua titulació ací.

 

19. Quan puc demanar la beca Erasmus Pràctiques per al curs 2021-2022?

 

La convocatòria es publicarà el mes de juny. La podràs veure en la nostra pàgina web i també li donarem difusió en les xarxes socials.

 

20. Erasmus+ *for *higher *educacion *students. *Frequently *Asked *Questions

 

Les preguntes i respostes de la *Comissión Europea sobre diversos programes.

 

FAQ Erasmus Pràctiques en Modalitat A

 

 

21. Quins requisits he de complir per a sol·licitar l'Erasmus Pràctiques en modalitat A?

 

 • Estar matriculat/a en una titulació oficial de la Universitat de València (Grau o Màster) i que aquesta tinga en el seu pla d'estudis pràctiques curriculars integrades.
 • No tindre superades les assignatures de pràctiques curriculars integrades en la titulació oficial per a la qual se sol·licita la beca.
 • Que el còmput de la duració de la pràctica que desitges realitzar sumada a les estades Erasmus que hages realitzat en el mateix cicle, no supere els 12 mesos (o 24 mesos si eres estudiant dels Graus de Medicina, Odontologia, Farmàcia i i Doble Grau en Farmàcia i en Nutrició Humana i Dietètica).
 • Tindre assignada una pràctica curricular integrada confirmada per l'entitat d'acolliment i per la comissió de pràctiques del centre.

 

22. M'agradaria fer pràctiques internacionals durant el curs acadèmic 2021-2022. Quin és el procediment per a la modalitat A?

 

El procediment és el mateix que el de la sol·licitud de pràctiques externes d'àmbit nacional. Aquest procediment és establit per la Comissió de Pràctiques de cada centre. Consulta en secretaria del teu centre les condicions i terminis de sol·licitud per a realitzar una pràctica externa.

 

23. Ja tinc una entitat per a fer les pràctiques curriculars. Què he de fer ara?

 

Si ja tens l'acceptació de l'entitat d'acolliment, hauràs de presentar la teua proposta seguint les instruccions del teu centre, per a aconseguir l'aprovació de la proposta de pràctica curricular.

 

24. Ja tinc signada l'aprovació de la meua proposta de pràctica curricular. Puc sol·licitar alguna ajuda econòmica per a la realització d'aquestes pràctiques?

 

El Vicerectorat d'Internacionalització i Cooperació de la Universitat de València publica anualment la convocatòria de beques Erasmus Pràctiques per a tots els estudiants de la Universitat de València que tinguen assignada una pràctica del seu grau o màster oficial en una entitat situada en un altre país europeu que participe en el programa Erasmus+. Més informació ací.

 

 25. Puc fer pràctiques internacionals curriculars sense sol·licitar una beca Erasmus Pràctiques?

 

Sí. En aquest cas, només has de formalitzar els documents que et requerisquen en el teu centre per a sol·licitar-les.

 

 26. Quan he de sol·licitar la beca Erasmus Pràctiques?

 

Els terminis de presentació de sol·licituds d'Erasmus Pràctiques per al curs 2021-2022 són els següents, tant per a modalitat A com B:

 • Primer termini: des de l'endemà a la publicació de la convocatòria en el DOGV fins al16 de juliol de 2021, tots dos inclosos.
 • Segon termini: de l'1 al 21 d'octubre de 2021, tots dos inclosos
 • Tercer termini: del 10 al 31 de gener de 2022, tots dos inclosos.
 • Quart període: del 4 al 29 d'abril de 2022, tots dos inclosos

 

Important: Hi ha centres que a causa del seu procediment d'assignació de pràctiques no poden ofereixen el primer termini als seus estudiants. Consulta en el teu centre quan és millor fer la sol·licitud.

Es pot fer la sol·licitud de pràctiques quan tingues l'empresa buscada en qualsevol dels terminis que obrim durant el curs, però tenint en compte que en cap cas podràs començar les pràctiques fins a passats 15 dies des de la finalització del termini de presentació de sol·licituds corresponent.

 

27. Puc fer les pràctiques primer i després demanar la beca Erasmus Pràctiques?

 

No. Revisa la pregunta 25 sobre quan fer la teua sol·licitud.

 

28. Com presente la sol·licitud de pràctiques curriculars?

 

Has de presentar la sol·licitud mitjançant el formulari en línia Seu Electrònica UV en el termini que et permeta iniciar les pràctiques quan el tingues previst, i tenint en compte les indicacions de la pregunta 25.

Més informació ací.

 

29. Quina documentació he de presentar amb la sol·licitud de pràctiques curriculars?

 

 • Document acreditatiu de tindre assignada una pràctica per part de la Comissió de Pràctiques del centre corresponent.
 • També s'ha d'incloure l'Annex II de la convocatòria, Acord de Pràctiques, degudament emplenat i signat per les tres parts (estudiant, empresa i coordinador/a de mobilitat de la corresponent titulació, o director/a del Màster).

 

30. Puc tindre una beca Erasmus Estudios i una beca Erasmus Pràctiques en el mateix curs acadèmic?

 

Sí. Pots ser beneficiari d'Erasmus Estudios i Erasmus Pràctiques durant el mateix curs acadèmic, sempre que siga en períodes diferents i independents. Per exemple, Erasmus Estudios durant el primer quadrimestre i Erasmus Pràctiques durant el segon quadrimestre.

Per a tindre dret a la beca en aquest cas, és requisit indispensable haver presentat per Seu Electrònica UV la documentació de tancament d'expedient requerida en la beca Erasmus estudis almenys 15 dies abans de l'inici de les pràctiques.

Aquestes beques s'adjudicaran condicionades al compliment del requisit especificat en aquest punt, per la qual cosa en cas d'incompliment per part de l'interessat/a la beca quedarà cancel·lada.

 

 

FAQ Erasmus Pràctiques Modalitat B

 

31.Quins requisits he de complir per a sol·licitar la beca Erasmus Pràctiques en Modalitat B?

 

 • Finalitzar els estudis de la titulació oficial de la Universitat de València per a la qual se sol·licita la beca (Grau o Màster) en el curs immediatament anterior al de la convocatòria, és a dir, en el curs acadèmic 2020/2021. Es considera que el/la estudiant ha finalitzat quan en el seu expedient acadèmic consten com superats tots els crèdits necessaris per a poder sol·licitar el títol.
 • Comptar amb l'acord de l'empresa per a la realització de la pràctica.

 

32.- Al juliol encara no tindré totes les meues notes en l'expedient per a finalitzar la meua titulació puc fer la sol·licitud de modalitat B?

 

Sí. Pots presentar la teua sol·licitud perquè abans que inicies les pràctiques, revisarem el teu expedient acadèmic per a comprovar que ho tens tot aprovat. La concessió de la beca està condicionada al fet que hages finalitzat els teus estudis.

 

33.- Vull fer la sol·licitud modalitat B per Seu Electrònica UV, però no m'ho permet, què puc fer?

 

És probable que siga perquè has sol·licitat el teu títol de Grau o Màster en el teu centre i ja no apareixes com a estudiant en actiu. Si és així, has d'escriure'ns un correu a practiques@uv.es perquè puguem solucionar-lo i donar-te accés per Entreu. Recomanem no sol·licitar el títol fins que hages fet la teua sol·licitud d'Erasmus Pràctiques per Entreu.

 

34.- Tinc pendent presentar el meu *TFG o *TFM al setembre, puc fer la sol·licitud de modalitat B?

 

Sí. Pots presentar la teua sol·licitud sempre que quan vages a realitzar les teues pràctiques ja tingues incorporades en el teu expedient les notes que et falten.

Per tant, l'aconsellable és sol·licitar-les per a realitzar-les com prompte a partir d'octubre.

 

 

35. Com presente la sol·licitud de modalitat B?

 

Has de presentar la sol·licitud mitjançant el formulari en línia Seu Electrònica UV en el termini de sol·licitud que t'interesse.

El procediment és “Expedient Erasmus Pràctiques”

 

36. Quina documentació he de presentar amb la sol·licitud de modalitat B?

 

La sol·licitud en línia ha d'anar acompanyada de l'Acord de Pràctiques del curs corresponent, degudament signat per les tres parts (estudiant, empresa i coordinador/a de mobilitat de la corresponent titulació si és un Grau, o director/a del Màster). Tingues en compte que el període de pràctiques del contracte ha de començar com prompte 15 dies després de l'últim dia del termini en el qual les sol·licites, però no abans.

Tens els documents en el la pestanya de “documents útils” de la nostra pàgina web

 

 

 

Darrera actualització:  29/07/2021