Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

1. Què puc fer per a estudiar en la Universitat de València com estudiant d'intercanvi?

Has d'informar-te sobre els acords bilaterals que té la teua universitat amb la nostra per a poder trobar la teua titulació. A més, has d'haver estat seleccionat per la teua universitat. Per a això, informa't per favor en la teua Oficina de Relacions Internacionals.

2. Puc anar com a “freemover”?

Actualment, no es pot sol·licitar una estada com a "freemover" o de lliure mobilitat.

3. Com puc matricular-me com estudiant ordinari (no d'intercanvi)?

Pots trobar més informació en: 

https://www.uv.es/uvweb/futurs-estudiants/es/admision-grados/vias-acceso/bachillerato-1285852724908.html

4. Necessite saber les assignatures i els horaris oferits per la UV.

Fes clic ací per a trobar la informació actualment disponible. També pots pegar una ullada a aquesta guia que t'ajudarà a trobar molts detalls sobre les assignatures que t'interessen.

5. Puc matricular-me en assignatures que m'interessen però que no pertanyen a la meua àrea d'estudis principal?

Els estudiants Erasmus i de Programes Internacionales han d'escollir la majoria de les assignatures, el 50% com a mínim, d'entre les pertanyents a l'àrea d'estudis especificada en el conveni bilateral. Els estudiants poden matricular-se en assignatures de titulacions diferents a la de la nominació, llevat que ja no queden places vacants o que hi haja altres restriccions.

6. On puc trobar els programes de les assignatures?

Els programes de les assignatures estàn penjats en la pàgina web de la UV:

http://www.uv.es/uvweb/universitat/ca/estudis-grau/oferta-graus/oferta-graus-1285846094474.html

Després de punxar en la titulació corresponent, deuràs seguir els següents passos:

Fer clic en "Pla d'estudis" > fer clic en "Veure fitxa" de les assignatures que t'interessen > fer clic en "Guia docent" > s'obri un pdf amb tota la informació de l'assignatura

7. Tinc dubtes quant a crèdits, assignatures a cursar, etc. Qui pot contestar les meues preguntes acadèmiques?

Segons la titulació que estudiaràs a la UV, tindràs un coordinador acadèmic de la UV responsable d'aquesta titulació i que estarà encantat de resoldre els teus dubtes acadèmics. Fes clic ací per a trobar el seu nom i la seua adreça electrònica.

8. Com puc saber si he estat admès o admesa en la UV?

Rebràs un correu electrònic de la UV indicant-te com processar la sol·licitud. Una vegada admesa la teua sol·licitud, podràs accedir a la teua Carta d'Acceptació.

9. Hi ha algun requisit lingüístic per a ser acceptat en la UV?

No s'exigeix cap certificació. No obstant això, s'aconsella que els candidats tinguen un nivell bàsic d'almenys alguna de les dues llengües oficials (valencià i castellà) abans de vindre a la Universitat de València, atès que les classes s'imparteixen principalment en valencià i castellà.

A més, animem als estudiants a matricular-se en els cursos gratuïts de valencià A1/A1+ i A2 del Servei de Política Lingüística. Comencen al setembre i al febrer i son quadrimestrals.

Els estudiants també poden matricular-se en els cursos intensius de castellà del Centre d'Idiomes que s'organitzen al setembre, abans del començament de les classes.

10. Hi ha assignatures amb docència en anglès?

Sí, hi ha uns quants centres que ofereixen assignatures impartides en llengua anglesa. Fes clic ací per a veure l'oferta.

11. On puc trobar el calendari acadèmic?

Consultar en:

http://www.uv.es/uvweb/universidad/ca/relaciones-internacionales/relaciones-internacionales/programa-erasmus-estudios/calendario-asignaturas-horarios-1285846947780.html

12. La UV accepta intercanvis d'un semestre i puc estudiar amb vosaltres durant qualsevol dels dos semestres?

Sí, pots estar amb nosaltres durant qualsevol dels dos semestres, però abans de sol·licitar a la teua Universitat l'un o l'altre, comprova per favor que les assignatures que t'interessen són assignatures de 1er semestre (Setembre-Gener) o assignatures de 2n semestre (Febrer-Juliol). També hi ha assignatures anuals.Fes clic ací per a veure com esbrinar-ho.

13. Hi ha cursos de valencià i de castellà per a estudiants d'intercanvi en la UV?

Si vols assistir a classes de valencià, el Servei de Política Lingüística ofereix cursos gratuïts de valencià A1/A1+ i A2 per a l'estudiantat internacional.

Més informació en https://www.uv.es/llengues/valenciaa1a2 - llengues@uv.es

Si vols realitzar cursos de castellà, el Centre d'Idiomes ofereix un descompte especial per a tots els estudiants d'intercanvi. No necessites cap certificat acreditatiu de la teua condició d'Erasmus. L'Oficina de Relacions Internacionals envia una llista de tots els estudiants al Centre d'Idiomes.

Més informació en www.uv.es/cdi - scontactocdi@uv.es

14. Existeix una inscripció "online" en la UV?

Sí. Quan la teua universitat d'origen ens haja enviat correctament la teua nominació com a estudiant d'intercanvi, rebràs un correu electrònic amb instruccions de com fer la inscripció "online".

15. He rebut un correu electrònic amb les instruccions de com fer la sol·licitud "online". Quin és el termini per a enviar-la?

-Estades de primer semestre o curs sencer (començant el setembre): 10 de juliol

-Estades de segon semestre (començant el febrer): 10 de desemnbre

16. Encara no tinc Targeta Sanitària Europea (European Health Insurance Card - EHIC). Què puc fer?

Si no pots enviar la Targeta Sanitària, envia'ns el justificant de la sol·licitud. Si tampoc això fora possible, en el moment de la teua arribada hauràs de portar-la amb tu o bé presentar-nos la targeta d'una assegurança médica privada per a poder registrar-te. En ambdós casos, l'assegurança mèdica ha de cobrir la sencera durada de la teua estada a Espanya.

17. Necessite visat durant la meua estada a València?

En el cas de ciutadans de la Unió Europea, Noruega, Islandia, Liechtenstein i Suïssa, la normativa aplicable es recull en el Real Decret 240/2007, de 16 de febrer, sobre entrada i permanència en Espanya de nacionals d'Estats membres de la Unió Europea i d'altres Estats part en l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu.

Per a més informació:

https://www.uv.es/uvweb/universidad/es/relaciones-internacionales/relaciones-internacionales/programa-erasmus-estudios/incoming/permisos-estudio-1285846947815.html

18. Quina és la data d'arribada?

Dues o tres setmanes després del termini de nominació, el Servei de Relacions Internacionals t'enviarà un correu electrònic amb informació sobre el Dia de Recepció i altres dates relevants, requisits o activitats. El Dia de Recepció normalmente tindrà lloc en la setmana anterior al començament del semestre.

Més informació en:

https://www.uv.es/uvweb/universitat/ca/relacions-internacionals/relacions-internacionals/programa-erasmus-estudis/incoming/estudiants-admesos-1285846947836.html

19. Sóc un estudiant amb necessitats especials perquè tinc una discapacitat / pateixo una malaltia crònica. A qui puc contactar al respecte?

Pots contactar la nostra Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat enviant un correu a integracion@uv.es

Especifica per favor les teues necessitats i es prendran mesures perquè pugues estudiar amb nosaltres amb la màxima comoditat.

20. Com puc obtenir les notes?

La Secretaria de la Facultat/Escola on et vas matricular les enviarà automàticament a la teua Universitat. Abans d'anar-te'n de València, te recomanem que vages a la Secretaria i t'assegures que tenen l'adreça postal correcta.

19. On puc veure les notes dels meus exàmens?

Cada professor publica les notes al tauler d'anuncis del seu departament o a l'aula virtual, abans de passar a l'acta final, que es publicarà a la secretaria virtual. Si no sabeu on estan els taulers podeu preguntar a la secretaria del departament.

20. Qui pot resoldre els meus dubtes acadèmics?

El coordinador Erasmus de la vostra titulació és l'encarregat d'aquesta tasca, podeu consultar qui és en

http://www.uv.es/etse/

21. On puc trobar els serveis bàsics?

El campus de Burjassot disposa de serveis bàsics com ara: Menjadors, Assistència mèdica, Reprografia, Biblioteca amb Ordinadors, papereria-llibreria.

Per saber on estan situats al mapa podeu consultar a la següent pàgina web:

http://maps.google.es/

22. Quina és la millor data per trobar pis?

L'experiència mostra que molts pisos es buiden al mes de Juliol, per això la millor data per trobar pis és precisament en aquestes dates, més informació a la pàgina web de l'ETSE i de relacions internacionals.

http://www.uv.es/etse/

http://www.uv.es/relint/eng/index.htm

23. ¿Quins són els llocs on puc trobar pis?

En el CADE / DISE, de la fusió del CADE i DISE naix el SeDI, es poden demanar llistats d'Allotjaments, en una "Borsa d'habitatge" escriure a habitatge.cade@uv.es

24. Té la universitat allotjaments propis?

A la següent pàgina web hi ha un resum de les residències pròpies de la universitat o adscrites a aquesta.

http://www.uv.es/dise/allot/index.html

25. Quant val el lloguer d'un pis a València?

Es poden trobar habitacions des de uns 200 € / mes fins a uns 300 € / mes i pisos des d'uns 400 € / mes fins a uns 800 € / mes. Però això és només orientatiu.

26. Quina és la millor zona per viure a València?

Depèn del que vulguis fer a València, si el que vols és estudiar, pot ser que t'interessi a prop del campus on vagis a estudiar, però si t'interessa conèixer la ciutat, pot ser t'agradi una mica més cèntric. Aquesta és una decisió que has de prendre tu.

27. Què transports hi ha per arribar fins a València?

Depèn de des d'on vinguis et pot interessar un transport o altre, si véns de lluny pot ser que t'interessi l'Avió (amb els vols de baix-cost amb companyies com Ryanair) però per descomptat hi ha el tren, autobús, vaixell, etc ...

28. Com puc arribar fins al campus de Burjassot-Paterna?

Amb transport públic des de València Capital, es pot arribar amb el metro (línia 4 Tramvia) i amb autobús municipal EMT vermell (nombre 63)

29. Hi ha algun tipus de mentor que pugui ajudar amb els meus problemes durant la meva estada a València?

La universitat posa al teu abast un alumne becat per col • laborar amb els coordinadors i ajudar els estudiants amb els seus problemes ... pots preguntar al teu coordinador Erasmus perquè et proporcioni la informació de contacte, o a l'oficina de relacions Internacionals. relaciones.internacionales@uv.es

Et pots posar en contacte amb el estudiant també a través de la direcció erasetse@uv.es si ets estudiant de l'escola d'Enginyeria.

30. De quins serveis de salut disposo durant la meva estada a València?

Si ets estudiant Erasmus, pots disposar de la targeta sanitària europea, la qual et proporciona accés als serveis mèdics normals, si no ets estudiant de la comunitat europea, pots accedir a l'assegurança mèdica que proporciona la universitat:

http://www.uv.es/DSSQA/general/gabinets.html

31. Quines possibilitats d'oci tinc a València? Hi ha oci gratuït per a estudiants?

Hi ha molta oferta d'oci. En valència però la universitat té una agenda d'activitats culturals gratuïtes,

http://www.uv.es/dise/cultura/index.html

32. Hi ha cursos d'Espanyol gratuïts per a Estudiants Erasmus? Quant valen els cursos?

A data d'avui no existeix, que jo sàpiga cap curs gratuït per a estudiants d'intercanvi, però això pot ser que canviï, informeu-vos a relaciones.internacionales@uv.es

33. Puc fer esport a prop de la universitat?

La universitat disposa d'un servei d'esports, al campus de Burjassot, (veure situació a Google maps) en el territori poden informar de tots els esports organitzats per ells al Campus de Burjassot així de com utilitzar els serveis d'esports de l' Ajuntament de Burjassot, que estan molt a prop del campus.

34. Hi ha una xarxa sense fil per a l'accés a internet amb ordinadors portàtils al campus de Burjassot?

Al campus de Burjassot hi ha una xarxa sense fils d'ordinadors (WIFI) de la qual poden fer ús tots els estudiants.

http://www.uv.es/siuv/cat/zxarxa/wifi/index.wiki

35. Com puc accedir a la xarxa sense fil d'ordinadors?

Per accedir-hi cal tenir el nom d'usuari i contrasenya a la UV, més informació en el següent enllaç.

http://www.uv.es/siuv/cat/zxarxa/wifi/index.wiki

36. Hi ha ordinadors disponibles des dels quals pugui accedir a Internet?

Si, pots accedir a les diferents aules d'informàtica de les que disposa la universitat, pots consultar la seva ubicació en:

http://www.uv.es/siuv/cas/zsoftware/aules.htm 

o en Google maps per a l'aula de l'escola d'Enginyeria

37. Quines possibilitats de treball remunerat hi ha per a un estudiant Erasmus?

La universitat disposa d'un servei d'inserció professional, www.uv.es/opal però és un servei principalment per inserir els titulats universitaris, una altra opció per treballar és buscar-se una agència de treball temporal, on eventualment i temporalment es pot trobar feina. Es pot acudir també a la recerca de treball al ADEIT (fundació universitat-empresa)

http://www.adeit.uv.es/

38. Què activitats culturals hi ha a València? Quines són gratuïtes?

La universitat disposa de múltiples ofertes culturals, les quals estan recopilades en la pàgina web

http://www.uv.es/cultura/v/serv/agenda

L'oferta cultural en l'entorn de la Universitat es pot veure a:

http://www.uv.es/dise/cultura/index.html

La majoria d'aquestes activitats són gratuïtes. Per descomptat que hi ha moltes altres activitats culturals en la ciutat de València, però pot ser que siguin de pagament.