Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Calendari acadèmic del curs 2023-2024

Calendari académic curs 2022-2023

Sessió de benvinguda 27 gener, 2023

El Servei de Relacions Internacionals de la UV ha planificat dues sessions presencials el divendres 27 de Gener de 2023  per donar-te una càlida benvinguda i proporcionar-te informació general sobre la UV i la vida diària a València.

Pots trobar més informació sobre les sessions presencials de benvinguda al següent enllaç: https://links.uv.es/incoming/Welcome

A la sessió de benvinguda obtindreu el Certificat d'Arribada a la UV.

Algunes facultats organitzen sessions informatives per els seus estudiants. Podeu trobar més informació ací.

Tots els estudiants incoming han d'emplenar el formulari APFORM per poder rebre el seu document d'acceptació oficial a la Universitat de València.

Després de la nominació per la seva universitat, els alumnes acceptats rebran un correu electrònic de "entreu@uv.es" amb l'assumpte "Universitat de València - Formulari de sol·licitud per a estudiants entrants" que conté el seu codi d'accés per omplir el formulari de sol·licitud en linia. Recorda seleccionar Usuari de la Seu per poder iniciar sessió amb el teu usuari i contrasenya.

Els estudiants hauran de pujar els següents documents:

Passaport / Document d'identificació (obligatori per enviar el seu formulari de sol·licitud)

Assegurança mèdica o Targeta Sanitària Europea que cobreixi tot el període d'intercanvi (si no disposeu de l'assegurança en el moment d'enviar el formulari de sol·licitud, podreu adjuntar-ho amb posterioritat )

Després de completar el formulari de sol·licitud, apareixerà un document pdf com a confirmació.

Comprovarem tota la informació sol·licitada i finalment podrà descarregar-se la seua Carta d'Acceptació i rebrà un correu electrònic amb les instruccions per a la descàrrega. Pot consultar les instruccions a:

 https://links.uv.es/incoming/appform1

Recorda que necessitaràs les mateixes dades d'accés, usuari i contrasenya abans esmentats per iniciar sessió com a Usuari de la Seu.

 

Pots trobar el teu Campus i Facultat ací

Mapes de Campus

Cada campus té un Gabinet de Salut. Proporciona assistència mèdica en cas d´accident escolar o urgència mèdica. Així mateix, i sempre que no sigui possible desplaçar-se al centre de salut corresponent, s'atendran les malalties sobrevingudes durant l'horari d'activitat universitària.

Gabinet al plànol del Campus de Blasco Ibáñez

Gabinet al plànol del Campus de Burjassot-Paterna

Gabinet al plànol del Campus dels Tarongers

Instruccions per a estudiants nominats

Procediment de sol·licitud

1. Com puc accedir al formulari de sol·licitud?
A través de l'enllaç que t'ha enviat la UV en un correu electrònic.

2. Com m'identifique?
Amb l'usuari (el teu correu electrònic que ens ha indicat la teua universitat) i la contrasenya que t'ha enviat la UV en un correu electrònic.

3. El sistema m'indica un error: “Alumne sense dades de mobilitat”. Qué he de fer?
-Assegura't que la UV t'ha indicat que pots emplenar l'Application Form
-Assegura't que has accedit amb l'usuari i contrasenya que se t'ha facilitat

Si malgrat allò continua apareguent aquest error, contacta amb el Servei de Relacions Internacionals a través del correu electrònic incoming@uv.es.

4. Les dades que es carreguen automàticament són incorrectes i no les puc modificar. Què he de fer?
En aquest cas, no emplenes el formulari i posa't en contacte amb el Servei de Relacions Internacionals, enviant un e-mail a incoming@uv.es.

5. Ja he emplenat i enviat el formulari. Puc modificar les dades?
No, una vegada hages enviat el formulari no podràs tornar a enviar-lo. Si, un vegada enviat, tens cap problema o les dades que has enviat són incorrectes, contacta amb el Servei de Relacions Internacionals enviant un e-mail a incoming@uv.es.

6. Quina documentació he d'aportar?

La documentació que deuràs adjuntar escanejada és la següent:

 • Passaport / Document Identificatiu (obligatori per a enviar el teu formulari de sol·licitud)
 • Assegurança de salut o Targeta Sanitària Europea, que deu cobrir tot el període d'intercanvi (en cas que disposes d'aquest document en el moment de la sol·licitud)

7. Quin és el termini per a enviar la sol·licitud?
Els estudiants "incoming" hauran d´emplenar la sol·licitud en 30 dies des de que reben el correu electrònic amb el seu usuari i codi.

8. He estat acceptat com a estudiant d'intercanvi en la UV, però necessite una Carta d'Acceptació. Com la demane?
Quan hages rebut un correu electrònic nostre confirmant la teua acceptació, tindràs disponible per a descarregar la Carta d'Acceptació en "el meu lloc personal". Fes clic ací per a veure, pas per pas, com accedir a la teua Carta d'Acceptació.

 • Fes clic ací per a accedir a una tutoria en vídeo sobre el nostre formulari de sol·licitud "online"

Assegurança mèdica internacional o Targeta Sanitària Europea

Els i les estudiantes d'intercanvi entrants de la Universitat de València han de disposar de cobertura sanitària. Cal que ho acredites abans d'incorporar-te a la nostra universitat mitjançant l'enviament d'una còpia escanejada del document que ho acredita a incoming@uv.es.

Els estudiants i les estudiantes de la Unió Europea poden acreditar-lo mitjançant la Targeta Sanitària Europea

Si no tens dret a la Tarjeta Sanitària Europea has de contractar obligatòriament una assegurança mèdica internacional.

En tot cas, et recomanem que contractes una assegurança privada per dispondre de majors cobertures durant la teua estada. La Universitat de València és una de les universitats espanyoles adherides a OnCampus. Consulta cobertures i preus. Altres companyies interessants són https://www.guardme.eu/uvalencia i https://universitasmundi.com/

 


Seguretat i Salut

-Gabinets de Salut

Cada campus té un Gabinet de Salut. Proporciona assistència mèdica en cas d´accident escolar o urgència mèdica. Així mateix, i sempre que no sigui possible desplaçar-se al centre de salut corresponent, s'atendran les malalties sobrevingudes durant l'horari d'activitat universitària.

Gabinet al plànol del Campus de Blasco Ibáñez

Gabinet al plànol del Campus de Burjassot-Paterna

Gabinet al plànol del Campus dels Tarongers

-Targeta Sanitària Europea

La primera cosa que has de fer és anar al Centre de Salut / ambulatori de la Seguretat Social que pertany a la zona on vius a València, per a activar la teua Targeta Sanitària Europea. Et donaran una targeta SIP i t'assignaran un metge.

Per a esbrinar quin és el teu ambulatori, telefona al 012 (de 8:00 a 19:00, de dilluns a divendres, o telefona al 112 en altres hores/dies).

Si vas a Urgències d'un hospital públic abans d'haver obtingut el SIP, presenta la teua Targeta Sanitària Europea i et donaran un codi. Després hauràs d'anar a l'ambulatori perquè te facen la targeta SIP amb aquest codi.

-Telèfon d'emergència

Crida al número de telèfon 112 per a demanar ajuda (policia, bombers, ambulància).

-Estudiants amb necessitats especials

Si tens una discapacitat o pateixes una malaltia crònica, pots posar-te en contacte amb la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat enviant un correu a:

updestudiantes@uv.es

Especifica per favor les teues necessitats i es prendran mesures perquè pugues estudiar amb nosaltres amb la màxima comoditat possible.


Cost de vida

Quant costen les coses a València? Fes una ullada a aquests preus, per a la teua referència: 

 • Llum, aigua i gas (de mitjana, per persona, si comparteixes pis): al voltant de 25 € mensuals
 • Connexió a internet: En la UV i els seus Col·legis Majors és gratuïta per als estudiants, a través de la xarxa wi-fi de la UV (eduroam). Si desitges tenir accés a internet de banda ampla a casa, el cost aproximat és de 40 € mensuals.
 • Menú del dia (dos plats, postres i beguda): al voltant de 6 € en les cafeteries de la UV, de mitjana
 • Despeses de manutenció (compra de aliments en supermercats i despeses xicotetes) per persona: aproximadament 200 € / mes 
 • Transport en autobús urbà de la EMT: menys de 2 € per trajecte i menys de 10 € per un bonobús (10 trajectes) 
 • Abonament de bicicleta (Valenbisi): menys de 30 € / any
 • Lloguer d'una habitació en un pis compartit (despeses excloses): entre 200 i 250 €/mes

Allotjament

Els estudiants són responsables d'organitzar el seu propi allotjament. Tanmateix, encara que no tinga cap servei d'allotjament, la UV sí ofereix unes quantes opcions pròpies:

-Col·legis Majors / Residències Universitàries

 • Col·legi Major Rector Peset

Residència de la UV que proporciona habitacions a membres de la UV i fomenta la formació humana, cultural i científica dels que hi viuen. Està ubicada al centre històric de la ciutat. Fes clic ací per a accedir a la seua pàgina web.

 • Residència Universitària Damià Bonet

Aquesta residència està situada al Campus dels Tarongers i està ben comunicada amb autobusos i MetroValencia. Té estudis individuals amb bany i cuina, calefacció i aire condicionat, telèfon i connexió per a l'ordinador amb accès a internet. Fes una ullada a la seua pàgina web i al fullet d'informació.

-Altres opcions

Trobaràs més informació sobre allotjament fent clic ací i també pegant una ullada a la Guia UV per a estudiants incoming.


Informació útil sobre la UV

-Guia per a trobar assignatures

-Guia UV

-Plànols dels campus

-Calendari acadèmic

-Plans d'estudi i informació sobre les assignatures

-Cursos d'espanyol i de català (valencià)

La UV oferta cursos d’espanyol a través del:

CENTRO DE IDIOMAS DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA 
C/ Serpis, 25
46022 València
Tel.: 963 067 781
secretaria@centreidiomes.es
www.centreidiomes.es

El Centre d'Idiomes ofereix un preu reduït per a tots els estudiants d'intercanvi (ja siguen estudiants Erasmus com estudiants de Programa Internacional) que es registren en els seus cursos semestrals. No necessites cap certificat acreditatu de la teua condició d'estudiant d'intercanvi. El Servei de Relacions Internacionals envia una llista de tots els estudiants al Centre d'Idiomes. Consulta la seua pàgina web per a saber les dates d’inici i final dels cursos. Fes clic ací per a veure el seu fullet amb informació sobre preus.

També oferim cursos gratuïts de català-valencià a través del nostre Servei de Política Lingüística.

-Excursions

El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la UV organitza rutes culturals i turístiques per a estudiants d'intercanvi "incoming": una sèrie d'excursions que et donaran l'oportunitat de conèixer la cultura i patrimoni valencians més enllà de la teua estada a la ciutat.

Fes clic ací per a fer una ullada al fullet.

Més informació i inscripció en: http://projeccio.uv.es

facebook: www.facebook.com/ProjeccioUVEG

twitter: @projeccioUVEG

-Consulta les nostres FAQ

-Música a la UV

Si vols apuntar-te a l'Orquestra Filharmònica i/o a l'Orfeó de la UV, pega una ullada a aquest fullet d'informació creat pel nostre Patronat d'Activitats Musicals.

-Esports a la UV

La UV desenvolupa una àmplia varietat d'activitats esportives a través del Servei d'Educació Física i Esports. Fes una ullada a la seua pàgina web i a la guia per a matricular-te en els cursos.

-Teatre a la UV

Escena Erasmus és un projecte teatral pioner a Europa, principalment dirigit a estudiants Erasmus. Si t'interessa participar-hi, pots inscriure't abans del 14 d'octubre de 2017. Fes clic ací per a veure la informació.


Programa de mentors

Quasi totes les Facultats/Escoles (excepte la F. de Magisteri) participen en el programa de mentors. El mentor és un/una estudiant de la UV que es posarà en contacte amb tu un o dos mesos abans que viatges a València i t'ajudarà en els assumptes següents:

 • Atenció a l’arribada a la ciutat, recursos per a l’allotjament, com moure’s per la ciutat, serveis bàsics: telefonia, salut, diners...
 • Facultats i campus: serveis, aules, edificis, instal·lacions...
 • Matrícula: assignatures, crèdits, plans d'estudi, exàmens, horaris....
 • Entorns virtuals de la UV: xarxa Wi-Fi, Aula Virtual, Secretaria Virtual, compte de correu...
 • Incorporació: aprendre llengües, contactar amb altres estudiants, participar en activitats culturals o d’intercanvi
 • Viure en la ciutat: oferta cultural, oci, patrimoni...

Si la data de la teua arribada s'està apropant i no has rebut un correu del teu mentor, envia per favor un correu a:

mentors@uv.es


Permisos per estudis

Estudiants Erasmus Nacionals de la Unió Europea o d'Estats Associats

Els ciutadans dels Estats membres de la Unió Europea i dels restants Estats part en l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu (Noruega, Islàndia i Liechtenstein) , que vagen a romandre a Espanya per més de tres mesos per a fer una estada Erasmus estan obligats a sol·licitar davant de l'Oficina d'Estrangers de la província on pretenguen romandre o fixar la seua residència (Carrer Bailén, 9, València) , la seua inscripció en el Registre Central d'Estrangers. La dita Oficina els expedirà un certificat de registre que els permetrà acreditar el seu dret de residència en territori espanyol.

Més informació en el següent enllaç

Accés al Formulario de solicitud de inscripción en el Registro Central de Extranjeros_Residencia ciudadano de la UE (RD 240/2007)

Accés a la Tasa modelo 790. Código 012 ( Seleccionar trámite: "Tarjetas de identidad de extranjeros (TIE) y certificados de registro de residentes comunitarios" y a continuación marcar la casilla: "Certificado de registro de residente comunitario o Tarjeta de residencia de familiar de un ciudadano de la Unión".​ )


Registre de ciutadans de la Unió

Si ets ciutadà/-na de la UE (o d'un país de l'Espai Econòmic Europeu o de Suïssa) i si la teua estada a Espanya és de 3 mesos o més, tens l'obligació de sol·licitar la teua insripció en el Registre Central d'Estrangers. Fes clic ací per a veure la informació.


Passos a seguir quan arribes a València

Primer pas: Arribada
El Servei de Relacions Internacionals de la UV ha planificat un Dia de Recepció per a donar-te una càlida benvinguda i proporcionar-te informació general sobre la UV i la vida diària a Espanya. A l'inici de la sessió, rebràs el teu Certificat d'Arribada, una targeta d'estudiant provisional i una carpeta de benvinguda. Tingues per favor en compte que la data d'arribada en el Certificat serà la data del Dia de Recepció.

Calendari dels Dies de Recepció

Mapes

Presentació 
---
Reunions de Facultats
Algunes Facultats organitzen Reunions de Facultat específiques d'assistència obligatòria per als seus estudiants d'intercanvi "incoming". En estes sessions els estudiants rebran informació sobre com finalitzar els tràmits de matrícula.

Segon pas: Confirmació del teu Contracte d'Estudis

El coordinador acadèmic / departamental de la titulació que vages a estudiar t’ajudarà amb les qüestions acadèmiques i en la confecció i/o confirmació del teu contracte d’estudis (learning agreement). Recorda que deus portar una proposta inicial signada pel coordinador acadèmic de la teua universitat de procedència.

Tercer pas: Matrícula
A la teua Escola o Facultat d’origen t’hauran donat instruccions per a formalitzar la matrícula en les assignatures que desitges cursar a la Universitat de València. Aquesta matrícula se sol realitzar una o dos setmanes després de l'inici de les classes per tal de que estigueu segurs de les assignatures que desitgeu cursar a València, però teniu la possibilitat d’acudir a totes les classes que us interessen fins que formalitzeu la matrícula. Recorda que és obligatori matricular-se d'almenys el 50% dels crèdits en la mateixa àrea i centre en els quals has sigut nomenat per la teua universitat.

En alguns casos necessitaràs dos fotos de passaport (3x3 cm) i una fotocòpia del teu passaport o document d’identitat perquè puguen fer el teu carnet d’estudiant. Amb aquest carnet tindràs accés a tots els serveis de biblioteca i podràs obtindre descomptes (esports, teatres, museus, etc.). També rebràs un usuari i contrasenya per a accedir al teu compte de correu electrònic, aula virtual i altres serveis en línia. Prèviament, et donaran un imprés (a pagar en un banc o una institució financera) per l'import d’aproximadament 8 euros (taxa administrativa).


Finalització de l'estada

El dia en què acabe la teua estada d'intercanvi a la UV, deuràs sol·licitar el teu Certificat d'Estada "online", on constaran les dates de la teua arribada i de la finalització del teu període d'intercanvi. Per a veure pas a pas com sol·licitar aquest certificat i, posteriorment, descarregar-lo, consulta per favor aquesta guia.

Tingues per favor en compte que la data que indique la fi de la teua estada d'intercanvi a la UV serà la data en què sol·licites el Certificat d'Estada.


Certificat de notes

Pots consultar les instruccions sobre com obtenir el  Certificat oficial de notes en el següent enllaç:

https://links.uv.es/incoming/TOR

Per favor, recorda primer verificar que tens totes les qualificacions disponibles a secvirtual.uv.es.

A continuació, fes clic al següent enllaç e inicia l´aplicació per obtenir el Certificat oficial de notes de forma gratuïta:

https://webges.uv.es/uvEntreuWeb/menu.jsp?idtramite=CERTAC

Més informació sobre l´escala de qualificacions i el nostre sistema de crèdits en aquest enllaç.

Addicionalment, pots consultar el REGLAMENT D'AVALUACIÓ I QUALIFICACIÓ DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA PER A TÍTOLS DE GRAU I MASTER


Altres detalls

Horari d'atenció al públic
L’horari d’atenció del Servei de Relacions Internacionals (Oficina Central i Oficina de Burjassot-Paterna) i de les Secretaries dels centres és de 9 a 14 hores, de dilluns a divendres. Els coordinadors acadèmics / departamentals tenen el seu propi horari d’atenció a l’estudiant que pots consultar als seus despatxos i a la secretaria dels Departaments en els quals exerceixen la seua activitat docent.

Consells per a estudiants que procedeixen d'una cultura molt diferent

 • Si necessites consell o ajuda, sobre tot si és urgent, et recomanem que et presentes personalment en les oficines i expliques la teua situació, sense demanar una cita.
 • Quasi totes les facultat assignen estudiants mentors de la UV a cada estudiant d'intercanvi. La seua tasca és ajudar-te en tots els assumptes pràctics (per exemple, trobar les assignatures adequades). Per això, si el teu mentor es posa en contacte amb tu, deuries contestar-li i mantenir el contacte amb ell/ella fins al final de la teua estada, ja que els mentors són una font de gran ajuda!