University of Valencia logo Logo Faculty of Economics Logo del portal

Sis alumnes de la Facultat d'Economia arriben a la final del Concurs d'emprenedoria inclusiva «Posa en marxa la teua idea»

  • June 27th, 2022
Sis alumnes de la Facultat d'Economia arriben a la final del Concurs d'emprenedoria inclusiva «Posa en marxa la teua idea»

El mes de febrer, la Fundació ONCE i Inserta Empleo van llançar cinc reptes a l'estudiantat participant en aquest concurs d'UVemprén amb la finalitat de millorar la inclusió de persones amb discapacitat i fomentar l'emprenedoria inclusiva.

Al llarg d'aquests mesos, es van crear equips multidisciplinaris de treball que van passar per un ampli programa formatiu, i tan sols 4 projectes han arribat a la final celebrada el passat 22 de juny. Un d'ells va rebre diploma de finalista, i els altres tres, premis de 2.500 € cadascun.

El projecte finalista TuTB, que ha rebut el diploma acreditatiu de finalista del concurs, proposa una aplicació per a telèfons mòbils on les persones amb diferents tipus de discapacitat puguen fer ressenyes i recomanacions de locals o esdeveniments de manera adaptada a les seues necessitats. En aquest projecte han treballat Violeta Artés del grau en Infermeria, Lucía García del doble grau en ADE-Dret i Guillermo Tronch del grau en International Business.

"Ruralnex", projecte que ha quedat en tercer lloc, ha sigut defensat per Alejandro Briso, Teodoro D'Agostino, Mario de Benito i Jorge González. Aquests quatre estudiants del grau en Economia recomanen una plataforma de turisme rural centrada en gaudir d'experiències, amb garantia de qualitat en els seus serveis i la possibilitat de disposar de diferents serveis en el mateix entorn.

El segon premi l'ha rebut "Bioconsumidores", una plataforma de comerç en línia de productes alimentaris ecològics acabats de recol·lectar de l'horta, servint de canal directe entre productors i consumidors finals. I el projecte guanyador ha sigut "Arte Sana", un espai per a millorar l'equilibri emocional a través de l'artesania i la creativitat, mitjançant cursos, tallers i altres activitats. Aquests projectes han sigut liderats per Javier García i Sandra Yelo respectivament, tots dos alumnes de l'Expert Universitari en Startup Management.

El vídeo del lliurament de premis pot veure's en el següent enllaç