University of Valencia logo Logo Faculty of Economics Logo del portal

Més de 40 treballs de recerca sobre emprenedoria participen en la segona edició de la International Conference on Entrepreneurial Motivation (ICEM 22)

  • October 21st, 2022
ICEM 22

La Facultat d'Economia de la Universitat de València ha albergat els dies 18 i 19 d'octubre de 2022 la segona edició de la International Conference on Entrepreneurial Motivation (ICEM 22), un congrés internacional sobre emprenedoria i innovació organitzat per la Research Society on Entrepreneurial Motivation (RESOCEM). En aquesta ocasió, es van presentar més de 40 treballs de recerca que van abordar la digitalització, el gènere i la sostenibilitat en l'emprenedoria, així com el desenvolupament d'accions d'intraprenedoria en les empreses.

El congrés, que va adoptar un format híbrid, va reunir més de 150 ponents procedents de països com Espanya, Itàlia, França, Polònia, l'Equador, Xile o el Perú. La ponència inaugural va estar a càrrec de Thais Glod, CEO i Founder de Innobound, i COO i Founder de TRL+. Thais ha sigut mentora de nombrosos projectes d'emprenedoria i innovació com Climate KIC, UNDP, EIC Accelerator , Founder Institute, Star Startup, i Youth Business International. A més, forma part de la junta directiva de l'Associació Nosaltres, una cadena de moviment a favor de les dones emprenedores per a fer front als problemes del sostre de cristall.

Forma part de les 700 Coaches d'Innovació Empresarial de l'Acceleradora EIC de la Comissió Europea i de la Guia de les 200 Dones de Referència de l'Emprenedoria Innovadora a Espanya i de les 20 Emprenedores que enriqueixen l'ecosistema.

A més, el congrés va incloure la conferència de la Dra. Filomena Maggino, professora de la Sapienza Università di Roma. La Dra. Maggino és Presidenta de la Cabina di Règia Benessere Itàlia en la Presidència del Consell de Ministres i ha sigut assessora del President del Consell de Ministres en qüestions estadístiques, a més d'altres càrrecs en el Consell de Ministres italià. És editora de les revistes Social Indicators Research (Springer) i Encyclopaedia of Research on Quality of Life and Well-being (Springer). També ha actuat com a comité d'experts en la Comissió Europea per a nombrosos projectes.
Els treballs premiats en aquesta edició van ser:

  • En la categoria d'emprenedoria digital, es va premiar el treball "A matter of resources: how sustainability interact with digitalization and financial performance" dels autors Francesco Martielli, Federico Caricasulo, i Emanuele Doronzo.
  • En la categoria de gènere i emprenedoria, es va premiar el treball "Efectes del Fenomen de la Impostora i Autoeficàcia Emprenedora sobre la Satisfacció Vital de Professionals Valencianes" de les autores Sara Enrique Belda, Zaira Torres Romero, Sara Martínez-Gregorio, Amparo Oliver Germes, i Aida Vizcaíno Estevan.
  • En la categoria de sostenibilitat i emprenedoria, es va premiar el treball "ODS relacionats amb la prosperitat als països d'Amèrica Llatina i el Carib, una aproximació a través d'anàlisi de conglomerats", dels autors Elba Patricia Benavides Sánchez, José Ernesto Amorós, Ismael Moya Clemente, i Gabriela Ribes Giner.
  • En la categoria d'intraemprenedoria, es va premiar el treball "Similarities and differences in the intrapreneurial intentions of Spanish and Colombian university students", dels autors Pedro Baena-Lluna, Francisco Maza-Ávila, Macarena Pérez-Suárez, i Isadora Sánchez-Torné.
Images: