University of Valencia logo Logo Faculty of Economics Logo del portal

La Universitat de València (UV) és la 1a d'Espanya (116 mundial) per nombre de papers en "Economia i Negocis", segons InCites Essential Science Indicators (ESI)

  • March 27th, 2023
Image de la noticia

La Universitat de València (UV) és el tercer centre acadèmic d'ensenyament superior espanyol en nombre de cites d'articles científics, articles altament citats i publicacions entre les més citades, segons la base de dades Incites Essential Science Indicators (ESI). Per camps de coneixement, les tres àrees en les quals la UV més destaca són Ciències Agrícoles, Física i Economia i Negocis, àrea aquesta última en la qual se situa per nombre de papers primera d'Espanya i 116 mundial.

ESI, de Clarivate Analytics, és una compilació d'informació estadística construïda amb les dades de Web of Science que mostra les tendències científiques emergents, així com els autors, institucions, documents, revistes i països que destaquen en cada camp d'investigació. Analitza més de 12 milions d'articles en més de 12.384 revistes durant un període d'onze anys.

En la versió institucional, el rànquing classifica a les institucions per nombre de publicacions científiques o papers i la UV ocupa la posició mundial 318, amb 33.648 d'aquests escrits (4a d'Espanya). En articles d'impacte (suma d'articles candents i articles altament citats), la UV és tercera d'Espanya.

Per àrees de coneixement, de les 18 matèries en les quals participa, la UV és el primer centre valencià en 15, figurant entre elles l'àrea principal d'investigació del professorat de la Facultat d'Economia, Economia i Negocis, que se situa per segon any consecutiu la posició número 1 a Espanya (116 mundial) en nombre de papers publicats, la número 4 (206 mundial) en "altament citats", aquells en l'1% més citat en un camp d'investigació en un any específic, i la 1-3 (40 mundial) en "articles candents", publicats en els dos últims anys i que han rebut un número molt alt de cites en els últims dos mesos.

Més informació (Servei d'Anàlisi i Planificació UV)