
El dilluns 5 de juny, amb motiu de la seva estada a València per a participar com a membre del jurat dels Premis Rei Jaume I, el professor Edmund S. Phelps va visitar la Facultat d'Economia de la Universitat de València on va impartir un Seminari sobre "Long-term economic growth factors in a changing world".
Edmund Phelps, llorejat amb el Premi Nobel d'Economia en 2006, és un dels economistes més importants de la seva generació. Va desenvolupar una nova comprensió de la desocupació i la inflació i va passar a repensar les arrels de la innovació. El seu treball representa un projecte per a tota la vida per a posar a "les persones tal com les coneixem" en la teoria econòmica.
En la seva conferència, el professor Phelps ens va parlar del seu paper en la remodelació de la teoria econòmica, un poderós relat personal d'una carrera creativa i gratificant, convidant-nos a conèixer a través del seu últim llibre "My Journeys in Economic Theory" l'amplitud de les seves contribucions a la teoria de l'ocupació i, més recentment, la teoria de la "florida massiva" que reemplaça la concepció del procés d'innovació de Schumpeter i Solow: una teoria en la qual la creativitat dels individus i el dinamisme de la societat impulsen la innovació de base i generen satisfacció laboral en el procés.
Després de la conferència d'aquest brillant economista americà, va tenir lloc un col·loqui moderat per la professora Matilde Mas. Entre les intervencions del públic, cal destacar les dels estudiants de màster i de doctorat, algunes de les reflexions de les quals sobre els continguts del llibre "Dynamism: The Values That Drive Innovation, Job Satisfaction, and Economic Growth" els van valer que el mateix professor Phelps, autor del llibre, els atorgarà en directe, i amb gran entusiasme, la qualificació de A+.
Moltes gràcies a la presidència executiva de la Fundació Premis Rei Jaume I per la possibilitat que ens va oferir de gaudir, en la Facultat d'Economia de la Universitat de València, d'aquesta jornada d'excel·lència acadèmica!!