University of Valencia logo Logo Faculty of Economics Logo del portal

El curs 2016/2017 no és un curs qualsevol. Fa ja 50 anys, cinc decennis, va començar a caminar la que és avui la Facultat d’Economia de la Universitat de València, la nostra Facultat.

La Facultat d’Economia és avui un centre d’avantguarda, però això no és fruit de la casualitat, sinó el resultat de tots i totes qui, ja siga com a estudiants, ja siga com a professorat o personal tècnic, han passat per aquest centre. És el resultat de 50 anys de treball, compromís, sentit de pertinença... però, sobretot, esforç continu per millorar i aconseguir l'excel·lència. 50 anys durant els quals gairebé 35.000 estudiants hi han acabat els estudis.

Moltes coses han canviat des del 1966. Les primeres promocions van estudiar al convent de les senyores Mercedàries, després a aules prestades de la Facultat de Dret i posteriorment en un edifici propi a l'avinguda de Blasco Ibáñez. Ara ocupem unes excel·lents instal·lacions al campus de l'avinguda dels Tarongers, dotat dels millors mitjans tecnològics, amb sales d'ordinadors, amb wifi a tot el campus, amb un excel·lent campus esportiu que ens permet practicar 90 esports diferents i amb la major biblioteca d'economia i empresa de tota la Comunitat Valenciana.

Durant aquest temps, però, no solament hem millorat en instal·lacions, també, i sobretot, en qualitat docent i de gestió. Perquè avui podem afirmar amb orgull que entre 17.000 universitats del món, la Universitat de València, en l'àrea d’Economia, Empresa, Comptabilitat i Finances, sol estar situada entre les 200 millors segons diversos rànquings internacionals. De la mateixa manera, i pel que fa a la gestió, els nostres serveis administratius superen regularment l'auditoria de Certificació de Qualitat ISO 9001 i han rebut el Premi a la Gestió Universitària del Consell Social de la Universitat de València.

No és fàcil aconseguir aquestes altes cotes de qualitat en la docència, la recerca i la gestió, sobretot perquè això s'ha aconseguit augmentant paral·lelament el volum i l'oferta acadèmica, i no s’ha d’oblidar el que això significa d'increment en la complexitat de gestió. I és que la Facultat s'ha convertit en el centre universitari més gran de tota la Comunitat  Valenciana amb més de 500 persones que hi treballen, al voltant de 8.000 estudiants que cursen grau i màster i 1.800 titulats de grau i màster anuals. Un centre on els joves valencians i d'altres parts d'Espanya o del món poden cursar 5 titulacions de grau (ADE, Economia, Finances i Comptabilitat, International Business o Turisme), 2 dobles graus (ADE-Dret i Turisme-ADE) o 16 màsters oficials, que conformen així l'oferta acadèmica més àmplia de tota la Comunitat  Valenciana. Un centre que, amb uns 1.200 estudiants internacionals, és capdavanter europeu en recepció d'estudiants Erasmus. Un centre amb convenis amb més de 700 empreses, perquè anualment uns 1.200 estudiants hi realitzen les seues pràctiques. En definitiva, un centre més gran, més excel·lent, més internacional, més competitiu, més proper al món de l'empresa i a la societat a la qual té vocació de servir.

Aquests són els 50 primers anys de la nostra història. Estic convençut que entre tots i totes (estudiants, professorat i personal tècnic) treballarem braç a braç per un objectiu comú: millorar en l'àmbit docent, investigador i de transferència, i prestar així un millor servei a la societat. Farem que aquells que han passat i passen per les nostres aules se senten orgullosos d’haver format part de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, la seua segona casa, la seua alma mater.   

Una institució com la nostra, amb el prestigi i la tradició de les grans institucions, mereix una gran celebració per aquest 50 aniversari. Per això, com a degà de la Facultat d’Economia, és per a mi una satisfacció convidar-vos a tots i totes a formar part de les múltiples activitats que s'organitzaran amb motiu d’aquest esdeveniment.

Sense vosaltres no hauria estat possible arribar fins a ací, i això només és el principi d'un llarg camí. Aquests són només els primers 50 anys, però en vindran molts més. Vosaltres feu facultat, vosaltres sou facultat.

Felicitats i enhorabona a tots i a totes.

José Manuel Pastor