Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

TAXIme i Unimov, projectes presentats per estudiants de la Facultat d’Economia, premiats en la 2a ed. Ford Fund Smart Mobility Challenge

  • 20 de juny de 2022
Image de la noticia

El passat 16 de juny va tindre lloc la sessió final del concurs d'emprenedoria en mobilitat sostenible i ciutats intel·ligents Smart Mobility Challenge, organitzat per la Universitat de València i Ford Fund, en la qual es van entregar 22.500 euros en premis als equips guanyadors.

Els quatre equips finalistes van exposar els seus projectes de negoci en l'àmbit de la mobilitat sostenible davant una comissió d'avaluació formada per Rosa Donat, vicerectora d'Innovació i Transferència de la Universitat de València; Debbie Chennells, directora de Ford Fund Europe; Eva Mocholí, responsable de comunicació de Ford España; i, Lola Garzón, vicedegana d'Emprenedoria i Relacions amb l'Empresa de la Facultat d’Economia. A més, l'acte de lliurament de premis va ser presidit per la rectora magnífica de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre.

El tercer premi, dotat amb 5.000 euros, va anar per a TAXIme, una aplicació mòbil per a compartir taxi desenvolupada per Lucía García, estudiant de ADE-Dret i Guillermo Tronch, estudiant del grau en International Business (GIB).

Per part seua, el segon premi, dotat també amb 5.000 euros, va recaure en Unimov, una app pensada perquè l'alumnat universitari puga compartir vehicle i contribuir així a una mobilitat més sostenible i ambientalment responsable. Les responsables d'aquest projecte són Laura Barber estudiant del grau en International Business (GIB), Laura Iranzo i Rocío Delgado de la Doble Titulació en ADE-Dret i Carla Soler, estudiant del doble grau en Turisme i ADE (TADE).

Finalment, el projecte guanyador del primer premi, dotat amb 12.500 €, va ser AtriaMove, un servei de certificació per al reciclatge i venda de patinets elèctrics de segona mà. AtriaMove és una startup formada per Miguel Ángel Romero i Darío Martínez, alumnes de la Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València.

Enhorabona al nostre estudiantat emprenedor i, alhora, preocupat per la sostenibilitat del planeta!!

Més informació