Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

El talent emprenedor de la Facultat d’Economia premiat en la II Setmana de l'Emprenedoria

  • 7 de novembre de 2022
Image de la noticia

Entre els dies 17 i 21 d'octubre va tindre lloc, en la Facultat de Farmàcia, la segona edició de la Setmana de l'Emprenedoria de la Universitat de València, que va comptar amb diverses activitats per a donar a conéixer l'oferta formativa en emprenedoria de la Universitat i per a desenvolupar projectes emprenedors a càrrec de l'estudiantat.

En l'acte de clausura de la Setmana de l'Emprenedoria, presidit per la Rectora de la Universitat de València, es van entregar els premis del concurs UVemprén StartUP, que té per objecte premiar iniciatives emprenedores i idees de negoci innovadores, així com els premis dels hackathons que es van desenvolupar en el marc d'aquesta Setmana de l'Emprenedoria.
Entre l'alumnat premiat es troba una bona representació d'alumnes i alumnes de la Facultat d’Economia de la Universitat de València. 

•    Premis del concurs UVemprén StartUP 

En la categoria UVemprén StartUP CREA, que premia amb 500 € cadascuna de les nou millors idees de l'alumnat en fase inicial que comporten el desenvolupament d'un model de negoci bàsic sense tindre l'empresa constituïda, van resultar premiats Miriam Caballero Cerveró del Grau en Farmàcia, Agustín Albero Tramoyeres, del Grau en Ciències Gastronòmiques, Jaime dels Rius Arenas i María Salud Pina Bernabé del Màster en Creació i Gestió d'Empreses Innovadores, i Zaira Idáñez Noguera del Grau en Nutrició, pel seu projecte XORIVEG. “Xoriveg” és un embotit fet a base de matèria primera vegetal típica valenciana.

També van resultar premiades les integrants del projecte UNIMOV: Rocío Delgado Estrade i Laura Iranzo Nuévalos del Doble Grau en ADE-Dret, Laura Barber Fernández del Grau en International Business i Carla Soler González del Doble Grau en Turisme-ADE. UNIMOV és una APP que connecta als estudiants universitaris perquè puguen compartir cotxe.

En la categoria UVemprén StartUP ACADÈMIA, que premia amb 300 € les millors idees de negoci innovadores que tinguen el seu origen en un TFG, TFM o Tesi Doctoral de qualsevol titulació oficial de la UV, va resultar premiat el projecte que porta per títol “Estructures econòmiques per la viabilitat de projectes d'economia circular en el sector de l'aigua”, proposat per Palmira Quadra Vidal del Grau en Finances i Comptabilitat.

En la categoria UVemprén StartUP EMPRESA - SOCIETAT, que premia amb 2.000€ a cadascuna de les sis empreses constituïdes per l'alumnat o alumni de la Universitat de València que tinguen les millors idees de negoci amb projectes emprenedors innovadors en línies d'actuació estratègiques del Pla Director UVemprén, va resultar premiada la LLIGA LBR, empresa constituïda per Raúl Sánchez Molina del Grau en ADE i Pablo Sánchez Molina del Grau en International Business. El projecte abasta la lliga de competicions BMX amb serveis afegits com a marques de roba, podcast i agència de viatges (Emprenedoria en millora de la qualitat de vida).

També va resultar premiada l'empresa Miss-O PETS S.L., de la qual formen part María Cholvi Simó del Grau en Farmàcia, Sonia Sánchez Vallejo del Doble Grau en ADE+Dret i María Grande del Grau en Periodisme. La seua idea de negoci consisteix a inserir l'ADN de la teua mascota en una joia realitzada per artistes valencianes (Emprenedoria inclusiva, social i cultural). 
Finalment, es va premiar a Miivo Mobility S.L., empresa composta per Angel Troncoso Guill, Alejandro Domínguez Fuster i Adrià Aguado Lorente del Grau en International Business. Es tracta d'una aplicació per a integrar la mobilitat sostenible a la ciutat amb rutes i ludificació (Emprenedoria digital). 

Respecte al hackathon IngeniaUV, un concurs per a generar idees de negoci i visibilitzar projectes emprenedors amb perspectiva de gènere, es va atorgar el Premi Dona Emprenedora, que patrocina la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball als projectes:

•    THOTY, una app que ofereix informació per a millorar l'elecció d'estudis o professió. Aquest equip està format per Andrea Amores Almeida del Màster en Direcció d'Empreses, Yuliya Saman del Màster en Psicologia General Sanitària, María Ojie Fayos del Grau en Psicologia i Krishna Busts del Grau en International Business.

•    BATTERY GO, una plataforma de gestió d'excedents d'energia que afavorisca el comerç just. Aquest equip està format per Sandra Paniagua del Grau de Ciència de Dades, Sonia Olmos del Màster en Economia Social i Noelia Calatayud del Grau en Finances i Comptabilitat.

•    UNIMOV de Rocío Delgado Estrade i Laura Iranzo Nuévalos del Doble Grau ADE-Dret, Laura Barber Fernández del Grau en International Business i Carla Soler González del Doble Grau en Turisme- ADE.


El premi especial IngeniaUV, que patrocina Banc Santander, també va ser atorgat al projecte UNIMOV.

Des de la Facultat d’Economia us donem nostra més sincera enhorabona i us animem a continuar perseguint els vostres somnis.