Exposició Germanies
La Germania: un conflicte a la València del Renaixement

La Universitat de València a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, en col·laboració amb Caixa Popular presenta l'exposició 'La Germania: un conflicte a la València del Renaixement', que s'inaugurarà el pròxim dia 16 de novembre a l'Antic Mercat de Torrent.

 Un nodrit equip d'investigadors ha participat en l'elaboració d’aquesta exposició que té per objecte donar a conéixer "la nostra" Germania Valenciana.

La Germania Valenciana (1519-1522) és un d’aquests moments clau de la nostra història. L’arribada d’un nou rei, des de terres estrangeres, la revolta antisenyorial, el fet d’emergir de noves classes socials urbanes que exigeixen la seua participació en la vida pública, un món que acaba (el medieval) un altre que emergeix (l’Edat Moderna). El fenomen no està només centrat en la ciutat de València, cap i casal de Regne, sinó que la Germania s’estén per diverses ciutats i pobles del nostre territori. Poblacions com Sant Mateu, Vinaròs, Penyíscola, Oropesa, Vila- real, Borriana, Almenara, Sagunt, València, Llíria, Alzira, Gandia, Xàtiva, Ontinyent, Alcoi, Elx, Alacant, Oriola, etc. van ser protagonistes d’aquests successos. El fenomen històric succeeix, amb semblances, tant en la Germania de Mallorca com en les Comunitats de Castella.

En 2019 es van complir 500 anys del principi de la Germania a València. Amb aquesta exposició composta per 30 panells expositius elaborats per una vintena d'investigadors de la Facultat de Geografia i Història, la Universitat de València ha volgut sumar-se a la commemoració i revisió d’aquesta efemèride.

 

ScheduleFrom 9 november 2021 to 16 november 2021. Every day at 12:00 to 20:00.

 

Place Antic Mercat de Torrent Carrer de Cervantes, 1, 46900 Torrent,

 
Organized by

Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat en colaboración Caixa Popular i l'Ajuntament de Torrent.

 

Contact unitatsuport@uv.es