Primary metabolism and Metabolic Engineering of Plants - MePiVe

Reference of the Group:

GIUV2013-155

 
Description of research activity:

L'estudi del metabolisme està emergint com una àrea central de la biologia vegetal degut a l'interès creixent per temes com l'augment de la producció agrícola, la bioenergia, l'explotació de la biodiversitat química de les plantes o l'obtenció de fitonutrients. La manipulació del metabolisme vegetal per aconseguir algunes de les aplicacions esmentades, necessita en primer lloc tenir un coneixement precís del funcionament de les rutes metabòliques i de les xarxes que les connecten. La nostra recerca se centra en caracteritzar funcionalment rutes del metabolisme primari vegetal combinant aproximacions de tipus metabolòmic, bioinformàtic, proetòmic i genòmic. A més a més, tractem de dilucidar les xarxes metabòliques que conecten les distintes rutes i com interaccionen amb el desenvolupament de les plantes. En aquest moments estem interessats en l'estudi de rutes metabòliques plastidials com la ruta glicolítica o la ruta fosforilativa de biosíntesi de serina.

 
Web:
 
Scientific-technical goals:
  • Caracterització funcional de rutes del metabolisme primari vegetal i de les xarxes que conecten aquest amb el desenvolupament
 
Research lines:
  • Plastidial glycolysis, Phosphorylated pathways of serine biosynthesis, Photorespiration and climate change. Estamos caracterizando la ruta fosforilativa de biosíntesis de serina y la ruta glicolícata plastidial. El conocimiento básico de estas rutas servirá para aumentar la calidad nutricional de los cultivos.
 
Group members:
Name Nature of participation Entity Description
Roque Luís Ros PalauDirector-a UVEG-Valencia Catedràtic-a d'Universitat
Equip d'investigació
María Flores TorneroMembre UVEG-Valencia Investigador-a en Formació Atracció de Talent
Jesús Muñoz BertomeuMembre UVEG-Valencia Professor-a Ajudant-a Doctor-a
Ester Pérez LorencesMembre UVEG-Valencia Catedràtic-a d'Universitat
Begoña Renau MorataMembre UVEG-Valencia Professor-a Ajudant-a Doctor-a