
Cultura als Campus
Taller:
Estèvia, la panacea dolça?
A càrrec de:
Lluis Pascual Vidal. Professor associat en el Departament d’Història de la Ciència i Documentació, UV
Àlvar Martínez-Vidal. Comissari de l´exposició i membre de l´Institut Interuniversitari López Piñero, UV
Objectiu general
Acostar-se de manera crítica al món dels edulcorants naturals i/o artificials i, en particular, al de l'estèvia, més enllà de la moda i de la publicitat alimentària.
Contingut
Per mitjà de la projecció d'audiovisuals, els assistents constataran la introducció progressiva, des de la baixa edat mitjana, d'edulcorants naturals i artificials en la dieta europea. Es tindran en compte els factors (agronòmics, estratègics, econòmics, científics, terapèutics, jurídics, industrials, etc.) que hi han contribuït a l'expansió d'uns i d'altres a tot arreu.
Se centrarà l'atenció sobre l'estèvia, un edulcorant d'origen natural, procedent de la cultura guaraní, el consum del qual s'ha generalitzat en l'actualitat al món sencer. Es degustaran diverses presentacions de l’estèvia, en forma d'infusió o d'additiu a productes alimentaris (melmelades, xocolates).
Duració: 2 hores
Inscripció: https://go.uv.es/u0Rim30
- 9 de febrer de 2023 de 10:00 a 12:00. Dijous.
- 9 de febrer de 2023 de 17:00 a 19:00. Dijous.
Lloc de realització Sala de Juntes. Facultat d´Infermeria i Podologia
Cultura als Campus. Vicerectorat de Cultura i Societat
Institut Interuniversitari López Piñero
Facultat d´Infermeria i Podologia.
Contacta cultura@uv.es