Logo de la Universdad de Valencia Logo Sección Sindical - Confederación General del Trabajo del País Valenciano Logo del portal

CGT denuncia la seua exclusió de la Mesa de Negociació del Conveni Col·lectiu de les Universitats Públiques Valencianes

  • 29 julio de 2016
mans unides del logo de CGT

El sector d'universitats de la CGT vol mostrar el seu malestar per la seua exclusió de la Mesa Negociadora del Conveni Col·lectiu de les universitats públiques valencianes per part tant de les "noves forces polítiques" com de les centrals sindicals "de sempre".

CGT denuncia la seua exclusió de la Mesa de Negociació del Conveni Col·lectiu de les Universitats Públiques Valencianes

 

El Sindicat d'Administració Pública de CGT PV -SAP CGT PV-, davant la notícia de la constitució de la Mesa Negociadora del Conveni Col·lectiu de les Universitats Públiques Valencianes el passat 21 de juliol, vol manifestar públicament el seu malestar pel fet que aquest òrgan s'haja constituït excloent la nostra participació en la negociació d’aquest conveni.

 

La nostra sorpresa és major si considerem que als darrers intents de constitució d'aquest òrgan, des de que el conveni va quedar exhaurit al 1999, es va acordar la presència de la nostra organització en dita mesa negociadora, juntament amb la USO, amb veu però sense vot -al no arribar al 10% de la representació-.

 

Amb el canvi de Govern a la Generalitat Valenciana, semblava que es donaven les condicions per al reviscolament d'aquesta Mesa Negociadora. Així, SAP CGT PV va presentar la petició de mantenir el seu estatus d'observadora a l'actual Directora General d’Universitats i Estudis Superiors i Ciència de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport del Govern Valencià, Na Josefina Bueno Alonso, en reunió mantinguda al desembre de 2015, així com també a les organitzacions sindicals presents a la Mesa i a les organitzacions polítiques presents al nou govern, tant per escrit com en diverses reunions mantingudes entre desembre de 2015 i febrer de 2016.

 

Ara ens trobem que les forces polítiques del 'canvi' i les centrals sindicals majoritàries han decidit excloure'ns del mateix lloc on el Partit Popular i les mateixes centrals sindicals, fa setze anys, no veien inconvenient en què estiguérem. L'excusa és merament formal: novament no arribem al percentatge del 10%, justament la mateixa raó que no fou un inconvenient adés.

 

Al nostre parer, sembla un acte de cinisme polític queixar-se pel percentatge del 5% que aplica la llei electoral i després executar sense contemplacions un percentatge que el duplica. És evident que la raó de fons va més enllà de l'aspecte formal del percentatge de la representació: no volen la nostra presència, els molesta i incomoda, tant a les persones responsables de l'administració pública com a la part sindical; fet que no fa més que refermar el nostre compromís en la defensa dels legítims drets dels treballadors i treballadores de les Universitats Públiques Valencianes.

 

 

Sindicat d’Administració Púbica CGT                                                         València, a 28 de juliol de 2016

Lista de enlaces: