University of Valencia logo Logo Trade Union Section - Confederation for Labour in the Valencian Country Logo del portal

No a la Guerra. No en el nostre nom.

  • February 25th, 2022
Image de la noticia

La guerra és una massacre entre gents que no es coneixen, per a profit de gents que sí que es coneixen però que no es massacren

"La guerra és una massacre entre gents que no es coneixen, per a profit de gents que sí que es coneixen però que no es massacren"  Paul Valéry

No existeix contrasentit més atroç que la guerra capitalista. Els atacs indiscriminats de Rússia que hui es viuen a Ucraïna, com es viuen en molts llocs del món amb menys visibilitat, tenen una única víctima: la població civil, els pobles. Mentre que aquells que els ordenen s'amaguen després de luxoses taules, les persones pateixen els horrors de la guerra, l'assassinat, els abusos, la repressió, els bombardejos i la destrucció.

En nom dels Estats o la pàtria, després dels quals s'amaguen les oligarquies empresarials i polítiques, es diu a files i condemna al sofriment a milions de persones amb l'objectiu de mantindre una pugna de poders i privilegis particulars de les mateixes elits a un costat i a l'altre de la contesa.

Una vegada produïts ho ataques no queda lloc per a més dites a la prudència, cal finalitzar immediatament les agressions i abandonar la via de la massacre armada. Són les vides de milions de persones treballadores les que estan en joc, utilitzats com a peons en un tauler on pugnen poders espuris: les pretensions expansionistes d'imperialistes en decadència, la implosió de l'actual sistema capitalista i les pugnes per uns recursos naturals cada vegada més minvats.

El capital, en la seua crisi sistèmica, té clar que ha de continuar avivant la maquinària de la indústria d'armament encara que per a això hagen de morir milers. Hem de plantar-nos enfront d'ells, dir hui no a la guerra és a dir sí a la dignitat dels pobles. És una batalla per la vida. No són nostres ni els aíres imperialistes de Rússia, ni les pretensions expansionistes de l'OTAN, els EUA i els seus aliats.

Si hem de lluitar que siga enfront de les agressions diàries que patim com a classe treballadora, per part d'una elit miserable i decadent, amb l'objectiu final de la nostra emancipació.

L'antimilitarisme i la solidaritat fraternal entre les persones treballadores del món és hui dia l'únic bàndol que defensar i en el qual allistar-se.

NO A LA GUERRA, NO EN EL NOSTRE NOM.